Sol och vårkänslor..

Sitter i sängen just nu med ett öppet fönster och får solstrålar i mitt ansikte.
Idag skolkar jag faktiskt från tyskan..inte bra. Men jag har jätte ont i munnen har visdomständer som är på väg upp på riktigt. man ska ju borsta hårt på tandköttet så att det försvinner så slipper man ha ont. Det har inte varit några problem innan men nu har jag ju en vanlig tandborste här ingen el :( för att jag kunde inte hitta laddaren hemma innan jag åkte.

I helgen har jag varit och åkt skidor med familjen och vänner i Ischgl. Inte helt fel kan jag berätta. Dock förstörde jag min kamera så kunde inte ta några bilder. Hanna fick några riktigt bra bilder hoppas jag på oss ute i off-pisten ska bli kul och se.

Jag gillar livet här även om det inte börjat på riktigt med lektioner och så. kommer bli intressant och se hur jag kommer att klara av tyskan men men på något sätt ska det gå bra!

Ska se om jag kan fixa utseendet här på bloggen nu har varit vinter för länge.


Nu så!

Nu ska jag göra ett försök att skriva lite..
Det är inte det att jag inte vill skriva men man har bara 24h på ett dygn och det är det som är problemet.
Jag var ju som sagt i Venedig från fredag kväll till söndag morgon. Vilket var jätte trevligt och vilken underbar stad. men efter den var jag helt död i söndags och sedan skulle vi kolla OS.
Igår så började vi skolan vid 9 och sedan hade vi grejer tom klockan. 3. Då var det bara hem och handla mat, göra mat, snabb duscha + försöka se bra ut på 30min. Därefter iväg till operan för att gå på baletten Romeo och Julia. Vet knappt om jag vågar skriva detta men såg faktiskt bara första akten vilket var en timme. Sedan var jag så trött efter att ha stått utan att ha hållt i något plus att det var jätte varmt. Så vi mötte upp våra kära skandinaviska (va även någon tysk och holländare) vänner jag och Siri för att kolla på OS och herrarnas 15km.
Resultatet en fjärde plats var ju iaf bättre än norge!!

Idag har vi frysit fötterna av oss när vi var ute på stadsvandring. För kallt. Ja vad ska jag mer säga!
Jag trivs här och är lite stressad men snart kommer jag få bättre tid så att jag kan skriva lite!
Nu kommer det snart folk och jag ska även hinna göra lite läxa!

Dåligt med uppdateringar från min sida...

Jag skäms faktiskt. Men är inte så konstigt att det inte hunnits med.

Redan första kvällen när jag kom hit var jag ute och åkte skridskor med min norska vän Siri och folk hon lärt känna. Dagen efter blev det en runda till skolan för att fixa lite administrativt och sedan IKEA då man inte har någon köksutrustning alls här. Varken glas, tallrikar eller kastruller. Va alltså bara att handla glömde nog ett glas i köket i fredags är borta idag iaf.. Sedan var det utgång på kvällen med kanadensiska tjejer och brasilianare från min korridor. Vädigt trevlig kväll..

Torsdagen var vi kulturella och åkte och såg på Mozarts minnesplats och Beethovens grav..På kvällen tog jag bara det lugnt.

Fredags var det dags för tysk test i skolan och mer information. Tyskan gick åt skogen men hoppas på att få byta till rätt grupp! Jaja dagen blev superlång och jag hann inte alls sova som planerat innan vi på kvällen åkte till Venedig med party train super kväll. Ska prata mer om denna resa senare...

Nu ska vi ha myskväll!!

på väg..

Nu är jag äntligen på väg till Wien! Sitter just nu och väntar på planet i Düsseldorf.
Inte så lång tid kvar nu bara 50 min. Känns rätt bra.
Har bara med mig 40kg vilket innebar en övervikt på 20kg vid incheckningen. Inte så bra om man säger så. men som tur va hade jag beställt för att kunna ta med mig skidor ner för bara 49 kr. Men nu när jag inte hade det drog den vänliga tjejen bort 10kg av övervikten så det bara återstod 10kg. Det kunde väl inte bli så farligt att gå och betala trodde vi. Men usch så fel vi hade. Väl där säger den damen 10 euro/kg. Ajaj där va det 100 euro ut direkt. Som tur är har jag världens snällaste pappa som vetalade det. Det var sista gången som jag åkte med AirBerlin om jag får välja. Hädanefter blir det med Norweigean. allt är bättre med dem tror jag. Man slipper mellan landa och det är verkligen billigare!

Jaja nu sitter jag här iaf och snyltar på British Airways Trådlösa internet. Nice vet ju inte när man får tillgång nästa gång.

Denna helgen blev verkligen inte som jag tänkte mig men men inget jag kunde göra åt den. Man kan ju inte hjälpa när man blir sjuk inte. Men det var grymt dålig helg att bli sjuk iaf nu när jag skulle åka. Så nu hoppas jag bara att du inte smittat mig så jag blir sjuk. För då kommer du få väldigt dåligt samvete men jag få skylla mig själv. Undra när jag får se dig igen.

Det känns väldigt konstigt denna gången mot förra gången jag var på väg till detta land. Jag vet inte men ja jag känner mig typ lugn än så länge. Inga tårar iaf.

Nu går alla här så jag måste med kolla vad som händer...


terrorister

Idag har jag varit vikarie åt en tredje klass på Veingeskolan. Kul trodde jag men barnen visade sig vara små terrorister. Vilket jag inte brukar tycka om barn men dessa var för färliga helt utan respekt. De ville enbart testa mina gränser. Jag menar jag är inte någon mesig tjej som tar skit utan jag står på mig och är inte rädd för att låta sträng. Men jag är heller inte dummare än att jag fattar att de bara vill ha lite extra uppmärksamhet.
En av pojkarna jag skällt mest på men som jag sedan hjälpte gav mig ett brev där det stod "du är söt från xxx".
Gullig pojke. Vid maten var alla trevliga och snälla terrorist sidorna borta och barnen fina.
Då kan man ju fråga sig hur man bara kan vara vända så.. Nu skulle jag visserligen inte ha barnen mer men iaf.
När jag fick in de nya eleverna på sista lektionen sa de tydligt ifrån att de skulle vara värre än den förra klassen va. De ville ju enbart jävlas med mig vilket jag med hade förstått redan tidig förmiddag. Jaja det är inte lätt att vara lärare.

Resten av dagen har jag strykt, handlat mat och kollat upp mer grejer inför Wien.
Sedan lagade jag Taccos och nu har vi tittat mästarnas mästare. gillar det programmet. Slog mig när jag satte mig här att det var sista gången jag såg det på tv. För om en vecka befinner jag mig i Wien. Shit va coolt och säkert ensamt sin första kväll. Men det sak nog lösa sig!

Imon bitti får jag åka med pappa till jobbet och skotta snö lär bli min motion för sedan ska jag ha fika gäster.

Förresten glömde säga att mitt nya smeknamn är Loufise!! Kul va!?

då var det måndag..

Tillbaka i Mellbystrand igen efter en bra helg i Lund. Den va inte bara bra den var kanon!!
Riktigt rolig helg och träffade och fick säga hej då till fler än jag tänkt mig, toppen.

Nu är det iaf måndag igen och jag har idag tränat och gjort mest ingentong. Passat kusinen Nellie och tittat på korp innebandy. Snart är det dags för PH ska bli nice. Lillebror och jag har fixat dipp och morötter. Såg doch att creme fraischen hade gått ut men förhoppningsvis är den okej :S.
Måste vara frisk imorgon nämligen. Ska vara vikarie åt en av mammas kollegor i skolan då.
Ska ha matte och OÄ. Ska på matten lösa lite suduko med dem och på OÄ jobba med dinosaurier kan bli roligt.
Ja inte så mycket till lön men något att göra fram till klockan kvart över 13 då jag slutar.

Jag ska verkligen bli bättre på att blogga nu med har jag lovat alla lunda kompisar så det är väl bara att börja. Kan inte förstå vad någon tycker att jag har för intressant att skriva bara...

Men de kanske hoppas på lite smaskigheter. Äsch jaja nu ska jag städa upp rummet lite! Märker att när man har mindr yta så stökar jag ner mer. Såhär hade jag aldrig låtit det se ut i min lägenhet i Lund det är en sak som är säkert!!

Hej på er!